Content strategie

DOE DE GRATIS ONLINE MARKETING ANALYSE

U wilt weten hoe uw website het doet binnen de zoekresultaten. Met behulp van de seo scan krijgt u een heldere analyse.

>150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

Wat is jouw unieke verhaal?

De contentstrategie moet antwoord bieden op vragen als wat is nou jouw unieke verhaal en op welke wijze communiceer je dat naar de doelgroep dan? Ook is het belangrijk in kaart te hebben waarin de doelgroep voor jou zou moeten kiezen. De kunst is dit soort zaken zodanig te schrijven, dat alleen dit verhaal al door je doelgroep als boeiend ervaren wordt. Belangrijk voor de content marketing is met name de vraag hoe jouw doelgroep er precies uitziet. Nog belangrijker is wellicht de vraag waar in de customer journey de buyers persona’s zich precies bevinden.

Adwords img

Content strategie en het plaatsen van content

In het kader van het voeren van de juiste contentstrategie is het eveneens belangrijk om te weten waar en wanneer je welke content plaats. Wat gebruik je voor de website en wat voor je social media kanalen? Bij content strategie hoort een content plan waarin dergelijke zaken besproken worden. Door met een kalender te werken krijg je stabiliteit in je content en is het niet telkens weer een kwestie van hollen en weer stilstaan.

Ook jouw producten en diensten worden onder de aandacht gebracht

Omdat Intelligent Online de beschikking heeft over een groot netwerk op social media, beschikken zij over voldoende manieren om ook jouw producten of diensten goed onder de aandacht te brengen. In het kader van content strategie wordt content marketing vaak gecombineerd met linkbuilding voor de zoekmachine optimalisatie van de website. Intelligent Online is immers ook SEO specialist.

Hoe belangrijk is content marketing voor je seo strategie?

Content marketing is een populaire vorm van marketing. Steeds meer bedrijven ontdekken waarom de slogan “content is king” geen loze kreet is. Echter: waar doe je content marketing precies voor? Uiteraard om meer klanten aan te trekken en meer omzet en een hogere winst te genereren. Alleen: moet je content marketing als een los iets zien, naast andere vormen van marketing, of kan het onderdeel uitmaken van je seo strategie? Want een vraag die velen hebben, is: hoe belangrijk is content marketing voor je seo strategie.

Adwords img

Een seo strategie kan uit zeer veel onderdelen bestaan

Wat is een seo strategie precies? Ook daar zul je verschillende antwoorden op kunnen krijgen. Voor de een is dit niets meer dan dagelijks Google Analytics checken om te zien of alle metrics nog kloppen. Voor de ander betekent dat met grote regelmaat technische elementen van de website optimaliseren en voor weer een ander is het uitvoeren van een seo strategie letterlijk een fulltime baan.

Dit heeft alles te maken met het feit dat een seo strategie uit zeer veel onderdelen kan bestaan. Denk aan zaken als:

  • Technische optimalisatie
  • Seo copywriting
  • Link building
  • Reviews verzamelen
  • Gastblogs verzorgen
  • A/B testen

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van zaken die je in de meeste strategieën tegenkomt. Content marketing heeft hierin absoluut een plek, want content marketing is veelal een combinatie van seo copywriting, link building en gastbloggen.

Adwords img

Je gaat groeien zodra je content zich gaat verspreiden

Blijf je content marketing structureel goed toepassen, dan kunnen er mooie dingen gebeuren. Wanneer externe kanalen jouw content over gaan nemen, gaat dit een zeer positieve invloed hebben op je seo.

Andere partijen die jouw content interessant vinden, plaatsen deze wellicht door op hun eigen website en social media kanalen. Zeker wanneer het partijen met een grote online autoriteit betreft, die ook nog eens relevant zijn, kan dit zorgen voor veel extra autoriteit voor jou en een boost voor je seo.

Nu begrijp je waarschijnlijk al: content marketing is dus een vorm van linkbuilding. De kracht hiervan mag niet onderschat worden.

Wanneer je content marketing begint te werken en je content over het web verspreid wordt, groeit je reputatie natuurlijk. Zowel qua seo als qua daadwerkelijke reputatie en naamsbekendheid van je bedrijf of onderneming. Nu kan er iets interessants gaan gebeuren.

Adwords img

Klinkt content marketing als iets voor jouw seo strategie?

Om de redenen die we zojuist besproken hebben, beschouwen wij content marketing dus absoluut als een onderdeel van je seo strategie. Wil jij ook met content marketing aan de slag? Houd dan rekening met de onderstaande punten.

Definieer je expertisegebied

Waar kun je over publiceren? Waar ligt jouw expertise. Blijf dicht bij jezelf en laat je niet verleiden tot onderwerpen waar je geen verstand van hebt, ook al zijn deze nog zo populair. Kwaliteit en authenticiteit moeten voorop staan.

Kies de juiste vorm

Bij content marketing denk je wellicht direct aan bloggen; aan geschreven artikelen, maar dat hoeft niet per se zo te zijn. Er zijn diverse manieren waarop je content kunt maken. Bloggen is daar inderdaad een van, maar je kunt ook denken aan vloggen, livestreamen of het opnemen van een podcast.

Adwords img

Maak een content kalender

We schreven eerder al: heel veel partijen beginnen vol enthousiasme met content marketing, maar stoppen omdat de resultaten tegenvallen, of – en dat is misschien nog erger – omdat de inspiratie op is en het gevoel heerst dat er geen content meer is om te maken.

Om dit scenario te voorkomen, is het aan te raden om te investeren in een contentagenda en contentkalender. Werk topics uit die je zou kunnen behandelen. Dit kun je doen door een mindmap te maken. Verzin hoofdonderwerpen en bedenk daar telkens meer en meer sub onderwerpen bij. Giet dit in een kalender. Zo weet je zeker dat je bijvoorbeeld elke week iets nieuws te maken hebt. Je hoeft echt niet voor een heel jaar exact te weten wat je wanneer gaat doen, maar een goede kalender geeft je absoluut houvast en zorgt ervoor dat je door blijft gaan.

Adwords img

Wees slim en recycle

We hebben het net gehad over het belang van een contentkalender. Zo zorg je op vaste basis voor nieuwe, unieke content. Heb je jouw content eenmaal gepubliceerd, dan is het echt niet einde verhaal. Pak je content marketing goed aan, dan zullen je bezoekersaantal en het aantal volgers op eventuele social kanalen flink kunnen groeien.

Met andere woorden: er is verse aanwas en dat maakt het mogelijk om content te recyclen. Ben je een half jaar verder, breng dan gerust nog eens een ouder stuk content dat nog steeds relevant is onder de aandacht. Je zult zien dat lang niet iedereen deze content al heeft gezien.

Adwords img

Wij helpen u in de landelijke top 10 met de juiste SEO strategie

Waarschijnlijk kunnen wij het u makkelijker maken als u nog twijfelt over SEO zelf doen of uitbesteden. Wij helpen u namelijk in de landelijke top 10. Hiervoor is zeer veel kennis en expertise nodig. Wij hebben deze in huis. Veel bureaus beloven u een positie in de top 10, maar vaak gaat dit dan om slechts lokale resultaten. Met bovenaan in Google bedoelen wij echt lándelijk in de top 10. We hoeven u niet uit te leggen welke impact uw SEO uitbesteden dan op uw omzet heeft. Vanwege onze specialisatie in SEO zijn wij pas content als u met uw keywords hoog in Google staat. Om dat te bereiken, sturen we tot dat moment kosteloos Adwords verkeer naar de website om u meteen de resultaten te bieden waar u zo naar smacht.

Maakt u gebruik van onze SEO-diensten, dan verlenen wij als zoekmachine specialist u altijd gratis en vrijblijvend advies omtrent de gebruiksvriendelijkheid van uw website. Ook verlenen wij technisch advies. Goede SEO zit namelijk in meer dan goede teksten: het draait ook om een technisch goede website. Wij kijken naar het totaal en zorgen ervoor dat u hiermee gaat scoren.

Vragen? Neem contact op

    Vraag vandaag de gratis GROEISCAN aan

    Wil jij meer winst, omzet, nieuwe klanten en naamsbekendheid?