De groeipartner voor het MKB.

Ben jij toe aan de volgende stap?

>150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

Wat doet een conversie optimalisatie bureau?

De naam zegt het eigenlijk al – een conversie optimalisatie bureau houdt zich bezig met de optimalisatie van de conversieratio. Klinkt ingewikkeld? Dat valt wel mee. We leggen het je stap voor stap uit. Om uit te kunnen leggen wat het begrip ‘conversie optimalisatie‘ inhoudt, moeten we eerst ingaan op het begrip ‘conversie.’ Er is sprake van conversie wanneer een websitebezoeker overgaat tot een bepaalde gewenste actie. Wat gewenste acties zijn, verschilt per onderneming. Het kopen van een product of dienst kan uiteraard een gewenste actie zijn, maar bijvoorbeeld ook het inschrijven voor een nieuwsbrief of het invullen van een contactformulier. Het conversiepercentage is het percentage bezoekers dat tot de gewenste actie overgaat. Je streeft uiteraard naar een zo hoog mogelijk conversiepercentage. Hier komt het begrip ‘conversie optimalisatie’ in beeld. Conversie optimalisatie houdt in dat je website op zo’n manier wordt ingericht dat een zo hoog mogelijk conversiepercentage kan worden bereikt. Met andere woorden, de website wordt op zo’n manier ingericht dat de bezoeker sneller en makkelijker tot de gewenste actie kan overgaan. Een simpel voorbeeld kan dit verduidelijken. Stel dat je graag wilt dat je websitebezoekers zich inschrijven voor je nieuwsbrief. Aangezien het conversiepercentage erg laag is, schakel je een conversie optimalisatie bureau in om je te helpen. Het conversie optimalisatie bureau neemt vervolgens je website onder de loep en bedenkt manieren om het inschrijven voor de nieuwsbrief makkelijker en sneller te maken, bijvoorbeeld door een aantal opvallende knoppen op de website te plaatsen.

 

conversie optimalisatie

Wanneer is het inhuren van een conversie optimalisatie bureau interessant?

Conversie optimalisatie is eigenlijk interessant voor alle ondernemingen. Geen enkele website is immers perfect! Een conversie optimalisatie bureau analyseert de gebruiksvriendelijkheid en de flow van je website en achterhaalt waar de knelpunten zitten. Het verbeteren van de zoekfunctie of de kleur van een button kan al een grote invloed hebben op het aantal conversies. Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan in plaats van een conversie optimalisatie bureau in te huren. Houd er echter rekening mee dat het ontwikkelen van een conversieratio optimalisatie strategie veel tijd en inspanning kost. Ook is hier enige kennis van online marketing voor nodig.

 

Conversie optimalisatie bij Intelligent Online

Ben je nog niet tevreden over het aantal conversies op je website? Ben je benieuwd wat een conversie optimalisatie expert van jouw website vindt? Conversie optimalisatie bureau Intelligent Online zet zich graag in voor jouw onderneming. Onze conversie optimalisatie consultants nemen je website uitgebreid onder de loep en gebruiken hun jarenlange ervaring en kennis van online marketing om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Bij het uitvoeren van een conversie optimalisatie analyse kijken we onder andere naar de volgende zaken.

 • Het gedrag van je websitebezoekers. Welke pagina’s worden het meest en het minst bezocht? Op welk moment in het aankoopproces haken je bezoekers af? Door dit soort vragen te beantwoorden, komen we te weten waar de pijnpunten van jouw website zitten.
 • Het bestaan van technische obstakels. Dit zijn technische mankementen die je bezoeker ervan weerhouden om over te gaan tot conversie. Er is bijvoorbeeld sprake van een technisch obstakel wanneer een webpagina niet (snel genoeg) laadt, een knop niet werkt of wanneer er een ‘error 404‘-foutmelding in beeld komt.
 • Het bestaan van usability obstakels. Er is sprake van een usability obstakel wanneer je website op bepaalde fronten niet gebruiksvriendelijk (genoeg) is. Technisch gezien werkt de website wel, maar het de website is niet intuïtief of makkelijk in gebruik, waardoor bezoekers worden afgeschrikt. Hier is bijvoorbeeld sprake van wanneer er wel een werkende knop bestaat waarmee bezoekers zich kunnen inschrijven voor je nieuwsbrief, maar deze knop verstopt zit, waardoor bezoekers lang moeten zoeken.
 • Het bestaan van emotionele en intuïtieve obstakels. Als de bezoeker onvoldoende wordt overtuigd en verleid om tot conversie over te gaan, worden dat emotionele of intuïtieve obstakels genoemd. Om ervoor te zorgen dat de bezoeker tot actie overgaat, is het onder andere belangrijk dat het design van je website positieve emoties oproept en er betrouwbaar uitziet. Ook overtuigende productteksten spelen hierbij een rol.

 

conversie optimalisatie

 

 

 

Vraag een gratis advies van onze conversie optimalisatie specialisten aan

Ben je nieuwsgierig wat conversie optimalisatie voor jouw onderneming kan betekenen? Bij conversie optimalisatie bureau Intelligent Online kun je een gratis groeiscan aanvragen. Onze conversie optimalisatie consultants nemen een kijkje op je website en zetten de sterke en zwakke punten van je website op een rij. Ook geven we advies over hoe we deze zwakke punten aan zouden pakken. Onze groeiscan is gratis en geheel vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast!

 

Intelligent Online helpt je bij het bereiken van je doelen

Je kunt bij Intelligent Online niet alleen terecht voor conversie optimalisatie. We helpen je ook graag bij het ontwikkelen van een succesvolle content marketing- of social mediastrategie. Ook kun je bij ons terecht voor SEO advies. Heb je vragen over het optimaliseren van je SEO score? Neem dan gerust contact met op met onze SEO specialisten of kom eens langs bij ons online marketing bureau in Utrecht!

 

 

 

What we do

Wat wij doen:

Wij hebben het altijd over groeien omdat onze klanten dat ook vaak willen. Dit zeggen we niet zomaar. We richten ons specifiek op 3 zaken en in onderstaande volgorde, naast de stappen zie je de media kanalen staan die erbij horen:

Stap 1: Meer klanten genereren uit je huidige website activiteiten. (Usability)

Stap 2: Als alles goed staat meer verkeer genereren naar je website (SEO & SEA)

Stap 3: Deze bezoekers vasthouden en converteren naar klanten (marketing automation & social media)

Google “see, think, do care” model.

Jij weet alles over je markt en over je klanten. Wij weten hoe je meer omzet haalt uit je digitale marketing activiteiten. We doen dit volgens het bekende model van Google “see, think, do care” model.

Heb jij ook wel eens het gevoel:

 • Dat je website niet helemaal gebruiksvriendelijk en zoekmachinevriendelijk is?
 • Je webdesigner niet zo snel reageert als je zou willen
 • Niet helemaal goed vindbaar te zijn in de organische resultaten van Google
 • Te veel betaald voor Google Adwords
 • Dat je geen leads of sales haalt uit social media?

Wanneer je één van de bovenstaande vragen met “ja” beantwoord heeft het al zin om contact op te nemen met Intelligent Online. Het is onze passie om op bovenstaande zaken te excelleren.

A: See: Hier zorg je ervoor dat mensen je product zien en onthouden. SEO en Social Media werken hier goed

I: Think: Zorg ervoor dat mensen je product begrijpen en zorg ervoor dat ze jouw merk willen. Hiervoor werken SEO, Google Adwords en Social Media goed

D: Do: Verander het gedrag van mensen en zorg dat ze converteren. In de “do” fase Googled men vaak maar het is van cruciaal belang dat hier je website goed functioneert. Het is heel jammer als je veel verkeer trekt met 0 conversie.

A: Care: Zorg ervoor dat je bestaande klanten meer converteren (retentie) en zorg ervoor dat ze je product promoten. Hiervoor is marketing automation uitstekend geschikt

Client
Client
Client
Client
Client
Client

Feeback van onze klanten

Wij werken al bijna een jaar met veel tevredenheid samen en onze website blijft maar klimmen in de zoekresultaten! Ook vielen de kosten reuze mee ten opzichte van de baten.

Author logo

Casper Verhoog

Directeur - Super Seat

We doen al jarenlang zaken met Intelligent Online. Wat mij goed bevalt is de persoonlijke aanpak. Intelligent Online is altijd bereikbaar. Daarnaast maken ze ons goed inzichtelijk welke werkzaamheden zijn gedaan en welke resultaten dat heeft gehad.

Author logo

Manager

Jawasport B.V.

Dankzij een leuke en goede samenwerking hebben we gedurende de samenwerking veel meer verkeer richting onze website gekregen. Dit heeft ons meer verkopen opgeleverd. Ik kan u Intelligent Online ten zeerste aanraden.

Author logo

Peter Regterschot-

Eigenaar Mijnnaaiattelier.nl

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online

Intelligent Online

for better traffic and design

Intelligent Online is gespecialiseerd in het vindbaar maken van websites voor het midden en klein bedrijf. De onderneming is opgericht door twee ervaren online marketeers. Met onze dienst Intelligent Marketing worden online kanalen slim gecombineerd om het optimale rendement te halen! Naast online marketing kijken we graag met u op website niveau, immers, uw winkel moet goed functioneren als u online reclame gaat maken!

Bij ons vindt u deze disciplines onder één dak, we gaan samen met u voor een optimaal resultaat. Intelligent Online is dé partner voor de drukke MKB’er met groei ambities.

Uiteraard kunt u de diensten ook los afnemen. U kunt onder andere: Adwords uitbesteden (bekijk hier onze Adwords Pakketten) SEO optimalisatie uitbesteden (bekijk hier onze SEO Pakketten) Adverteren op Facebook

Advies op maat

  Vraag vandaag de gratis GROEISCAN aan

  Wil jij meer winst, omzet, nieuwe klanten en naamsbekendheid?