De groeipartner voor het MKB.

Ben jij toe aan de volgende stap?

>150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

Bespaar tijd, geld en moeite met Google Ads scripts

Adverteren via Google Ads draait niet alleen om het schrijven van pakkende advertentieteksten. Er komt veel meer bij kijken – van het doen van zoekwoordenonderzoek tot het bieden op adverteerruimte. Het kan dan ook heel wat tijd kosten om je Google Ads account draaiende te houden en dit advertentieprogramma winstgevend toe te passen. Soms kan dit zelfs een dagtaak vormen! Heb je niet zoveel tijd om aan Google Ads te besteden? Lees dan snel verder. Google Ads scripts kunnen je namelijk helpen om tijd, geld en moeite te besparen.

Google Ads scripts

Wat zijn Google Ads scripts?

Google Ads scripts zijn stukjes JavaScript die ervoor zorgen dat bepaalde acties binnen je Google Ads account geautomatiseerd worden. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat een campagne automatisch wordt geactiveerd (of juist wordt gepauzeerd) als er aan een bepaalde voorwaarde (bijvoorbeeld het verstrijken van een bepaalde datum) wordt voldaan. Door AdWords scripts te gebruiken kun je dus heel wat tijd (en dus geld en inspanning) besparen! Het gebruik van scripts Google Ads is vooral nuttig als je veel campagnes en/of advertentiegroepen hebt.

5 onmisbare Google Ads scripts

Zou je wel eens een Google Ads script willen proberen? Onze Google Ads specialisten hebben een overzicht gemaakt van 5 Google Ads scripts die zeker het proberen waard zijn.

 1. Heatmap Script

Heatmap Script laat je zien hoe goed je campagnes het op dit moment doen. Dit Google Ads script geeft je een overzicht van het aantal klikken, vertoningen en conversies. Heatmap laat deze statistieken niet alleen per dag, maar ook per uur zien. Op deze manier kun je achterhalen op welke dagen en tijdstippen je advertenties het meeste (en het minste) effect hebben.

Heatmapping

 1. Negative Keyword Conflicts

Zijn er zoekwoorden die enigszins relevant zijn voor jouw onderneming, maar waarop je liever niet wilt adverteren? In dat geval kun je deze woorden aan de uitsluitingswoordenlijst van je Google Ads account toevoegen. Als je gebruikmaakt van deze lijst kan het echter voorkomen dat er per ongeluk zoekwoorden op deze woordenlijst komen te staan die je wél wilt gebruiken. Met het Negative Keyword Conflicts script voorkom je dit. Dit Google Ads script controleert of de zoekwoorden waarop je adverteert per ongeluk door de uitsluitingswoordenlijst worden geblokkeerd.

 1. Link Checker

Link Checker is wat ons betreft een absolute must voor elke Google Ads gebruiker. Dit Google Ads script checkt of de links in je advertenties geen foutmeldingen opleveren. Hierdoor voorkom je dat je conversies misloopt.

link checker

 1. 0 Impressions Pause

De naam zegt het al – als een zoekwoord geen vertoningen genereert, zorg dit Google Ads script ervoor dat al je advertenties op dit zoekwoord automatisch worden gepauzeerd. Op deze manier voorkom je dat je geld kwijtraakt aan slecht presterende advertenties.

 1. Quality Score Tracker

De kwaliteit van je advertenties is van groot belang – niet alleen voor jezelf, maar ook vanwege je kwaliteitsscore. Google beoordeelt de kwaliteit van al je advertenties en berekent op basis hiervan een kwaliteitscijfer tussen 0 en 10. Hoe hoger je kwaliteitscijfer, hoe beter je SEO positie én hoe lager je advertentiekosten. De Quality Score Tracker helpt je om de kwaliteitsscores van je advertenties in de gaten te houden. Op deze manier kun je achterhalen welke factoren een positief effect hebben op je kwaliteitsscores, en welke factoren je kwaliteitsscores naar beneden halen.

Kwaliteitsscore bij Google Ads

Wij nemen graag het stokje van je over

Het gebruik van Google Ads scripts kan je heel wat tijd besparen, maar dat betekent natuurlijk niet dat je niet meer naar je Google Ads account om hoeft te kijken. Je advertenties houden immers niet zichzelf draaiende! Merk je dat je ondanks het gebruik van Google Ads scripts te weinig tijd overhoudt om creatieve advertenties op te zetten en je campagnes te optimaliseren? In dat geval is het uitbesteden van Google AdWords wellicht het overwegen waard. Wil je hier meer over weten? Google AdWords bureau Intelligent Online vertelt je hier graag meer over. Neem gerust contact met ons op via [email protected] of via 030-3070322. Je bent altijd welkom voor een brainstormsessie!

What we do

Wat wij doen:

Wij hebben het altijd over groeien omdat onze klanten dat ook vaak willen. Dit zeggen we niet zomaar. We richten ons specifiek op 3 zaken en in onderstaande volgorde, naast de stappen zie je de media kanalen staan die erbij horen:

Stap 1: Meer klanten genereren uit je huidige website activiteiten. (Usability)

Stap 2: Als alles goed staat meer verkeer genereren naar je website (SEO & SEA)

Stap 3: Deze bezoekers vasthouden en converteren naar klanten (marketing automation & social media)

Google “see, think, do care” model.

Jij weet alles over je markt en over je klanten. Wij weten hoe je meer omzet haalt uit je digitale marketing activiteiten. We doen dit volgens het bekende model van Google “see, think, do care” model.

Heb jij ook wel eens het gevoel:

 • Dat je website niet helemaal gebruiksvriendelijk en zoekmachinevriendelijk is?
 • Je webdesigner niet zo snel reageert als je zou willen
 • Niet helemaal goed vindbaar te zijn in de organische resultaten van Google
 • Te veel betaald voor Google Adwords
 • Dat je geen leads of sales haalt uit social media?

Wanneer je één van de bovenstaande vragen met “ja” beantwoord heeft het al zin om contact op te nemen met Intelligent Online. Het is onze passie om op bovenstaande zaken te excelleren.

A: See: Hier zorg je ervoor dat mensen je product zien en onthouden. SEO en Social Media werken hier goed

I: Think: Zorg ervoor dat mensen je product begrijpen en zorg ervoor dat ze jouw merk willen. Hiervoor werken SEO, Google Adwords en Social Media goed

D: Do: Verander het gedrag van mensen en zorg dat ze converteren. In de “do” fase Googled men vaak maar het is van cruciaal belang dat hier je website goed functioneert. Het is heel jammer als je veel verkeer trekt met 0 conversie.

A: Care: Zorg ervoor dat je bestaande klanten meer converteren (retentie) en zorg ervoor dat ze je product promoten. Hiervoor is marketing automation uitstekend geschikt

Client
Client
Client
Client
Client
Client

Feeback van onze klanten

Wij werken al bijna een jaar met veel tevredenheid samen en onze website blijft maar klimmen in de zoekresultaten! Ook vielen de kosten reuze mee ten opzichte van de baten.

Author logo

Casper Verhoog

Directeur - Super Seat

We doen al jarenlang zaken met Intelligent Online. Wat mij goed bevalt is de persoonlijke aanpak. Intelligent Online is altijd bereikbaar. Daarnaast maken ze ons goed inzichtelijk welke werkzaamheden zijn gedaan en welke resultaten dat heeft gehad.

Author logo

Manager

Jawasport B.V.

Dankzij een leuke en goede samenwerking hebben we gedurende de samenwerking veel meer verkeer richting onze website gekregen. Dit heeft ons meer verkopen opgeleverd. Ik kan u Intelligent Online ten zeerste aanraden.

Author logo

Peter Regterschot-

Eigenaar Mijnnaaiattelier.nl

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online

Intelligent Online

for better traffic and design

Intelligent Online is gespecialiseerd in het vindbaar maken van websites voor het midden en klein bedrijf. De onderneming is opgericht door twee ervaren online marketeers. Met onze dienst Intelligent Marketing worden online kanalen slim gecombineerd om het optimale rendement te halen! Naast online marketing kijken we graag met u op website niveau, immers, uw winkel moet goed functioneren als u online reclame gaat maken!

Bij ons vindt u deze disciplines onder één dak, we gaan samen met u voor een optimaal resultaat. Intelligent Online is dé partner voor de drukke MKB’er met groei ambities.

Uiteraard kunt u de diensten ook los afnemen. U kunt onder andere: Adwords uitbesteden (bekijk hier onze Adwords Pakketten) SEO optimalisatie uitbesteden (bekijk hier onze SEO Pakketten) Adverteren op Facebook

Advies op maat

  Vraag vandaag de gratis GROEISCAN aan

  Wil jij meer winst, omzet, nieuwe klanten en naamsbekendheid?