Wat is content marketing

DOE DE GRATIS ONLINE MARKETING ANALYSE

U wilt weten hoe uw website het doet binnen de zoekresultaten. Met behulp van de seo scan krijgt u een heldere analyse.

Bovenaan in Google komen is de wens van iedereen met een zakelijke website.

>150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

Wat is content marketing? Een uitgebreide beginnershandleiding

Je kent het wel – je klikt op een leuke YouTube video en je krijgt wéér die ene reclame over wasverzachter, huidverzorging of zonvakanties te zien. Je hebt het reclamespotje inmiddels al zo vaak gezien dat je het bijna uit je hoofd kent. Argh! Reclamefilmpjes kunnen veel naamsbekendheid en nieuwe klanten opleveren, maar als je doelgroep deze filmpjes te vaak zien, kan het ook het tegenovergestelde effect opleveren. Je doelgroep kan je reclames dan als ‘pushy’ gaan zien. Dat geldt overigens niet alleen voor reclamespotjes, maar bijvoorbeeld ook voor andere typen beeldadvertenties en radioreclames. Ben je op zoek naar een manier van adverteren die minder opdringerig overkomt? In dat geval is content marketing misschien wel wat voor jou. Op deze pagina leggen we je uit wat content marketing is en zetten we de belangrijkste beginselen voor je op een rij.

Wat is het verschil tussen content marketing en inbound marketing

Content marketing wordt vaak in één adem genoemd met inbound marketing. Toch is dit niet helemaal hetzelfde. Inbound marketing en content marketing gaan allebei om het aanbieden van voor de doelgroep waardevolle content. Dit gebeurt bij deze twee marketingvormen echter op een andere manier. Bij inbound marketing gaat het voornamelijk om de online aanwezigheid van je bedrijf: de content wordt aangeboden op je website en op je social media, en soms tevens op fora en andere online communities. SEO optimalisatie speelt hierbij een grote rol: je doelgroep kan je content immers alleen lezen of bekijken als ze je weten te vinden. Bij content marketing is dit slechts een deel van het verhaal: bij deze vorm van marketing kunnen er ook offline middelen worden ingezet.

Adwords img

De grondbeginselen van content marketing

 

  1. Je doelgroep staat centraal

Of je je nu richt op content marketing B2B of B2C – bij content marketing draait het volledig om je doelgroep. Het gaat er niet om wat jij wilt vertellen, maar om wat je doelgroep wilt horen. Dit kan het best worden uitgelegd aan de hand van het voornoemde voorbeeld. Stel dat je tijdelijk korting geeft op juridisch advies. Als je gebruik zou maken van push marketing, zou je deze actie bijvoorbeeld kunnen promoten door posters op te hangen met ‘20% korting op juridisch advies’. Content marketing pakt dit anders aan. Bij deze vorm van marketing biedt je content aan die aansluit bij de behoeften van je doelgroep. In dit voorbeeld is dit de content marketing blog over juridische kwesties. Het uiteindelijk doel van deze content is dat de lezers van deze artikelen door zullen klikken naar je website en daar de actie zullen zien. Doordat je doelgroep jouw als autoriteit ziet, is de kans groot dat ze tot conversie over zullen gaan.

  1. Lever content op maat

Een doelgroep is natuurlijk niet homogeen – niet iedereen uit je doelgroep is op zoek naar hetzelfde type content, en niet iedereen bevindt zich in dezelfde fase van zijn of haar customer journey. Om ervoor te zorgen dat je je hele doelgroep bereikt is het dan ook belangrijk om verschillende soorten content aan te bieden.

  1. Met content marketing investeer je in de toekomst

Houd er rekening mee dat je bij content marketing voornamelijk een langetermijnrelatie aangaat met je doelgroep. De meeste mensen zullen je immers niet van de ene op de andere dag als autoriteit in jouw vakgebied gaan zien. Als deze binding er eenmaal is, zul je hier echter lang de vruchten van blijven plukken – mits deze relatie goed wordt onderhouden.

  1. Wees niet bang om om hulp te vragen

Content marketing gaat om het produceren van content die je doelgroep informeert of amuseert. Dit betekent dat de content van hoge kwaliteit moet zijn. Helaas is echter niet iedereen gezegend met een vlotte pen of bijvoorbeeld het talent om goede video’s te maken. Merk je dat je het lastig vindt om hoogwaardige content te produceren? Overweeg dan een professional in te schakelen, zoals bijvoorbeeld een copywriter of een video producer.

Het uitbesteden van content marketing

(Online) content marketing kan heel wat tijd en inspanning kosten. Kom je hier, naast het runnen van je onderneming, niet of nauwelijks aan toe? In dat geval is het wellicht een goed idee om je content marketing uit te besteden. Lijkt dat je wel wat? Intelligent Online helpt je graag met het ontwikkelen en uitvoeren van een passende content marketingstrategie. Je kunt bij ons overigens niet alleen terecht voor advies over content marketing – we helpen je bijvoorbeeld ook graag bij het optimaliseren van je SEO score en je Google AdWords advertenties.

Adwords img

Wij helpen u in de landelijke top 10

Waarschijnlijk kunnen wij het u makkelijker maken als u nog twijfelt over SEO zelf doen of uitbesteden. Wij helpen u namelijk in de landelijke top 10. Hiervoor is zeer veel kennis en expertise nodig. Wij hebben deze in huis. Veel bureaus beloven u een positie in de top 10, maar vaak gaat dit dan om slechts lokale resultaten. Met bovenaan in Google bedoelen wij echt lándelijk in de top 10. We hoeven u niet uit te leggen welke impact uw SEO uitbesteden dan op uw omzet heeft. Vanwege onze specialisatie in SEO zijn wij pas content als u met uw keywords hoog in Google staat. Om dat te bereiken, sturen we tot dat moment kosteloos Adwords verkeer naar de website om u meteen de resultaten te bieden waar u zo naar smacht.

Maakt u gebruik van onze SEO-diensten, dan verlenen wij als zoekmachine specialist u altijd gratis en vrijblijvend advies omtrent de gebruiksvriendelijkheid van uw website. Ook verlenen wij technisch advies. Goede SEO zit namelijk in meer dan goede teksten: het draait ook om een technisch goede website. Wij kijken naar het totaal en zorgen ervoor dat u hiermee gaat scoren.

Vragen? Neem contact op

    Vraag vandaag de gratis GROEISCAN aan

    Wil jij meer winst, omzet, nieuwe klanten en naamsbekendheid?