Wat is de Google Panda update?

DOE DE GRATIS ONLINE MARKETING ANALYSE

U wilt weten hoe uw website het doet binnen de zoekresultaten. Met behulp van de seo scan krijgt u een heldere analyse.

Bovenaan in Google komen is de wens van iedereen met een zakelijke website.

>150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

Hoe beoordeelt Panda 4.0 de kwaliteit van online content?

De Google Panda update had en heeft dus als doel het opruimen van websites van lage kwaliteit uit de zoekresultaten, zodat Google gebruikers alleen websites met hoge kwaliteit content krijgen te zien. Om te bepalen of de kwaliteit van een website hoog genoeg is, gebruikt Google een aantal factoren. We hebben de belangrijkste factoren voor je uitgewerkt.

 • Allereerst kijkt Google naar de leesbaarheid van de content. Als er zoveel zoekwoorden op je webpagina staan dat deze niet meer leesbaar is (ook wel keyword stuffing genoemd), dan is dit voor Google een indicatie dat deze pagina van lage kwaliteit is. De content is dan immers niet geschreven voor de lezer, maar voor de zoekmachine. Ook taalfouten vormen een indicatie van lage kwaliteit.
 • Ten tweede kijkt Google of er sprake is van duplicate content. Er is sprake van duplicate content als de inhoud van een webpagina grotendeels overeenkomt met de inhoud van een andere webpagina. Het maakt hierbij niet uit of deze webpagina’s op dezelfde website of op verschillende websites staan. Duplicate content vormt voor Google een aanwijzing dat er sprake is van content van lage kwaliteit.
 • Ook de inhoud van de content is uiteraard van belang. Biedt de pagina meerwaarde voor de lezer? Is de tekst geschreven door iemand met kennis van zaken? Worden de argumenten voldoende onderbouwd? Als deze vragen met ‘ja’ kunnen worden beantwoord, wordt de content door Google gezien als content van hoge kwaliteit.
 • Ten slotte wordt er gekeken naar de rol van advertenties op de webpagina. Als er zo veel advertenties op de webpagina staan dat het (bijna) niet meer mogelijk is om de hoofdtekst te lezen, wordt dit door Google gezien als een website van slechte kwaliteit.

Hoe voorkom je dat Google Panda je SEO negatief beïnvloedt?

De komst van de Google Panda Update had een grote invloed op de SEO ranking. Wil je voorkomen dat je SEO positie negatief wordt beïnvloed door Google Panda? Onze SEO specialisten vertellen je hoe je het best met Google Panda om kunt gaan.

 • Spoor duplicate content op en verwijder de dubbele pagina’s. Je hoeft gelukkig niet al je pagina’s door te pluizen: er bestaan verschillende gratis tools die duplicate content voor je detecteren, zoals deze van Siteliner.
 • Zorg ervoor dat je alleen unieke content plaatst. Wil je informatie van een andere webpagina gebruiken? Schrijf deze informatie dan in je eigen woorden op en vermeld de bron op een duidelijke manier.
 • Neem de inhoud van al je webpagina’s onder de loep en verwijder pagina’s van lage kwaliteit. Dit lijkt misschien zonde, maar een klein aantal pagina’s van slechte kwaliteit kan een enorm effect hebben op de vindbaarheid van je website. Je kunt er ook voor kiezen om slechte webpagina’s te herschrijven. Dat is echter wel een flinke klus. Heb je hier geen tijd voor of heb je geen vlotte pen? Ga dan op zoek naar een goede SEO tekstschrijver. SEO bureau Intelligent Online helpt je hier graag bij.

Wij helpen u in de landelijke top 10

Waarschijnlijk kunnen wij het u makkelijker maken als u nog twijfelt over SEO zelf doen of uitbesteden. Wij helpen u namelijk in de landelijke top 10. Hiervoor is zeer veel kennis en expertise nodig. Wij hebben deze in huis. Veel bureaus beloven u een positie in de top 10, maar vaak gaat dit dan om slechts lokale resultaten. Met bovenaan in Google bedoelen wij echt lándelijk in de top 10. We hoeven u niet uit te leggen welke impact uw SEO uitbesteden dan op uw omzet heeft. Vanwege onze specialisatie in SEO zijn wij pas content als u met uw keywords hoog in Google staat. Om dat te bereiken, sturen we tot dat moment kosteloos Adwords verkeer naar de website om u meteen de resultaten te bieden waar u zo naar smacht.

Maakt u gebruik van onze SEO-diensten, dan verlenen wij als zoekmachine specialist u altijd gratis en vrijblijvend advies omtrent de gebruiksvriendelijkheid van uw website. Ook verlenen wij technisch advies. Goede SEO zit namelijk in meer dan goede teksten: het draait ook om een technisch goede website. Wij kijken naar het totaal en zorgen ervoor dat u hiermee gaat scoren.

Vragen? Neem contact op

  Vraag vandaag de gratis GROEISCAN aan

  Wil jij meer winst, omzet, nieuwe klanten en naamsbekendheid?