De groeipartner voor het MKB.

Ben jij toe aan de volgende stap?

>150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

Wat houdt de Penguin update in?

De eerste Google Penguin update vond plaats in 2012. Deze update veroorzaakte heel wat tumult in de online marketingwereld. De Google Penguin update had en heeft namelijk veel invloed op de SEO ranking. Het is daarom voor ondernemers belangrijk om op de hoogte te zijn van de werking van Google Penguin. De Google Penguin update kan in één zin worden samengevat: Google Penguin stelt het Google zoekalgoritme in staat om te controleren of linkbuilding op een eerlijke, organische wijze gebeurt. Om de werking van Google Penguin goed te kunnen begrijpen, moeten we eerst kijken naar het begrip ‘linkbuilding’.

 

Google Penguin Update

 

Wat is linkbuilding?

Google gebruikt een breed scala van factoren om te bepalen hoe hoog (of hoe laag) een webpagina in de zoekresultaten moet worden getoond. Het gebruik van relevante zoekwoorden op en de leesbaarheid van de betreffende webpagina zijn voorbeelden van zulke factoren. Een andere relevante factor is de mate waarin andere webpagina’s naar de betreffende webpagina linken. Hoe meer andere webpagina’s naar een bepaalde pagina linken, hoe beter de SEO positie van die pagina. Google ziet een link naar jouw webpagina namelijk als een soort aanbeveling. Hier komt het begrip ‘linkbuilding’ in beeld. Er is sprake van linkbuilding als een websitebeheerder links naar zijn webpagina verzamelt. Dit kan op twee manieren.

 • Allereerst kan linkbuilding op een natuurlijke manier plaatsvinden. Hiervan is sprake als je content zo waardevol is dat andere websites uit zichzelf de beslissing maken om naar jouw webpagina te linken. Hoe hoger het aantal links, hoe beter andere websites jouw content vinden.
 • Linkbuilding kan echter ook op een onnatuurlijke manier plaatsvinden. Hier is bijvoorbeeld sprake van als je links koopt of ruilt met andere websites. Ook worden er vaak geautomatiseerde programma’s ingezet om links te creëren. In dit geval zeg het aantal links dus niets over de kwaliteit van je content.

blog laten schrijven

 

De gevolgen van Google Penguin voor linkbuilding

In het verleden keek het zoekalgoritme van Google bij het bepalen van de SEO score van een webpagina alleen naar het aantal links: hoe meer links, hoe hoger de SEO positie van de webpagina. Dit had tot gevolg dat websites zoveel mogelijk links gingen verzamelen. Deze linkbuilding vond voornamelijk plaats op onnatuurlijke wijze. Door links te kopen en/of te ruilen en geautomatiseerde programma’s in te zetten, verzamelden websites in een rap tempo honderden of zelfs wel duizenden links. Hierdoor kwam deze websites steeds hoger in de zoekresultaten te staan – en dat terwijl de links in kwestie niets zeiden over de kwaliteit van deze content. De Google Penguin update heeft hier verandering in gebracht. Deze update zorgt ervoor dat er niet langer wordt gekeken naar het aantal links, maar naar het aantal relevante links. Google Penguin controleert of links daadwerkelijk zijn verdiend, of dat deze op onnatuurlijke wijze zijn verkregen. Als Google onnatuurlijke linkbuilding (ook wel linkspam genoemd) detecteert, krijg je hiervoor een penalty: je website zal dan lager in de SEO ranking worden getoond.

 

Hoe detecteert Google Penguin 4.0 linkspam?

Om te bepalen of er sprake is van linkspam, kijkt Google Penguin onder andere naar de volgende factoren.

 • Google Penguin kijkt naar de kwaliteit van de websites die naar jou linken. Plaatsen onbetrouwbare, dubieuze websites links naar jouw website? Dan is dat voor Google Penguin een indicatie dat er sprake is van linkspam.
 • Heb je in het verleden links gekocht? Dat heeft Google Penguin meteen in de gaten. Je kunt voorkomen dat dit een negatief effect op je SEO score heeft door deze links te voorzien van een nofollow-tag.
 • Een gezond linkprofiel bestaat uit links die afkomstig zijn van verschillende domeinen. Zijn je links grotendeels afkomstig van dezelfde domeinen? Dit vormt voor Google een aanwijzing dat de links op onnatuurlijke wijze zijn verkregen.

Intelligent Online helpt je met het ontwikkelen van een eerlijke SEO strategie

De invloed van de Penguin update op de SEO ranking mag niet worden onderschat. Het is immers niet langer mogelijk om je SEO score te verhogen door links te kopen of te ruilen met andere websites. Sterker nog – dit zal zelfs leiden tot een lagere positie in de SEO ranking! Er zijn gelukkig wel andere manieren om je SEO score te verhogen, zoals SEO copywriting. Wil je weten op welke manieren de SEO positie van jouw onderneming kan worden verbeterd? Vraag dan een gratis groeiscan aan bij SEO bedrijf Intelligent Online. Onze SEO experts vertellen je graag wat er beter kan.

 

 

What we do

Wat wij doen:

Wij hebben het altijd over groeien omdat onze klanten dat ook vaak willen. Dit zeggen we niet zomaar. We richten ons specifiek op 3 zaken en in onderstaande volgorde, naast de stappen zie je de media kanalen staan die erbij horen:

Stap 1: Meer klanten genereren uit je huidige website activiteiten. (Usability)

Stap 2: Als alles goed staat meer verkeer genereren naar je website (SEO & SEA)

Stap 3: Deze bezoekers vasthouden en converteren naar klanten (marketing automation & social media)

Google “see, think, do care” model.

Jij weet alles over je markt en over je klanten. Wij weten hoe je meer omzet haalt uit je digitale marketing activiteiten. We doen dit volgens het bekende model van Google “see, think, do care” model.

Heb jij ook wel eens het gevoel:

 • Dat je website niet helemaal gebruiksvriendelijk en zoekmachinevriendelijk is?
 • Je webdesigner niet zo snel reageert als je zou willen
 • Niet helemaal goed vindbaar te zijn in de organische resultaten van Google
 • Te veel betaald voor Google Adwords
 • Dat je geen leads of sales haalt uit social media?

Wanneer je één van de bovenstaande vragen met “ja” beantwoord heeft het al zin om contact op te nemen met Intelligent Online. Het is onze passie om op bovenstaande zaken te excelleren.

A: See: Hier zorg je ervoor dat mensen je product zien en onthouden. SEO en Social Media werken hier goed

I: Think: Zorg ervoor dat mensen je product begrijpen en zorg ervoor dat ze jouw merk willen. Hiervoor werken SEO, Google Adwords en Social Media goed

D: Do: Verander het gedrag van mensen en zorg dat ze converteren. In de “do” fase Googled men vaak maar het is van cruciaal belang dat hier je website goed functioneert. Het is heel jammer als je veel verkeer trekt met 0 conversie.

A: Care: Zorg ervoor dat je bestaande klanten meer converteren (retentie) en zorg ervoor dat ze je product promoten. Hiervoor is marketing automation uitstekend geschikt

Client
Client
Client
Client
Client
Client

Feeback van onze klanten

Wij werken al bijna een jaar met veel tevredenheid samen en onze website blijft maar klimmen in de zoekresultaten! Ook vielen de kosten reuze mee ten opzichte van de baten.

Author logo

Casper Verhoog

Directeur - Super Seat

We doen al jarenlang zaken met Intelligent Online. Wat mij goed bevalt is de persoonlijke aanpak. Intelligent Online is altijd bereikbaar. Daarnaast maken ze ons goed inzichtelijk welke werkzaamheden zijn gedaan en welke resultaten dat heeft gehad.

Author logo

Manager

Jawasport B.V.

Dankzij een leuke en goede samenwerking hebben we gedurende de samenwerking veel meer verkeer richting onze website gekregen. Dit heeft ons meer verkopen opgeleverd. Ik kan u Intelligent Online ten zeerste aanraden.

Author logo

Peter Regterschot-

Eigenaar Mijnnaaiattelier.nl

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online

Intelligent Online

for better traffic and design

Intelligent Online is gespecialiseerd in het vindbaar maken van websites voor het midden en klein bedrijf. De onderneming is opgericht door twee ervaren online marketeers. Met onze dienst Intelligent Marketing worden online kanalen slim gecombineerd om het optimale rendement te halen! Naast online marketing kijken we graag met u op website niveau, immers, uw winkel moet goed functioneren als u online reclame gaat maken!

Bij ons vindt u deze disciplines onder één dak, we gaan samen met u voor een optimaal resultaat. Intelligent Online is dé partner voor de drukke MKB’er met groei ambities.

Uiteraard kunt u de diensten ook los afnemen. U kunt onder andere: Adwords uitbesteden (bekijk hier onze Adwords Pakketten) SEO optimalisatie uitbesteden (bekijk hier onze SEO Pakketten) Adverteren op Facebook

Advies op maat

  Vraag vandaag de gratis GROEISCAN aan

  Wil jij meer winst, omzet, nieuwe klanten en naamsbekendheid?