Wat is een anchor tekst?

DOE DE GRATIS ONLINE MARKETING ANALYSE

U wilt weten hoe uw website het doet binnen de zoekresultaten. Met behulp van de seo scan krijgt u een heldere analyse.

Bovenaan in Google komen is de wens van iedereen met een zakelijke website.

>150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

De invloed van seo/zo-maak-je-een-goede-anchor-tekst-voor-seo/”>anchor tekst op je SEO score

Je kunt een anchor tekst zo eenvoudig of uitgebreid maken als jij dat wil. Zo kun je bijvoorbeeld simpelweg ‘klik hier’ of ‘lees hier meer’ als anchor tekst gebruiken. Je kunt er echter ook voor kiezen om in de anchor tekst aan te geven waar deze tekst naar leidt. Stel bijvoorbeeld dat je je bezoekers wil verwijzen naar een blogpost over SEO optimalisatie. Je zou in dat geval de volgende zin als anchor tekst kunnen gebruiken: ‘Lees hier onze blog over de invloed van linkbuilding op de SEO ranking.’ Deze aanpak verdient wat ons betreft de voorkeur. Het gebruik van relevante anchor teksten heeft namelijk een positieve invloed op je SEO ranking. Zorg er echter wel voor dat je de anchor tekst zo beknopt mogelijk houdt.

Onze tips voor het succesvol gebruik van anchor teksten

Het is dus belangrijk om een beknopte, relevante anchor link te gebruiken. Dit is echter niet het enige waarmee je rekening moet houden bij het schrijven van een anchor tekst. Wij zetten een aantal tips voor het schrijven van een succesvolle anchor tekst voor je op een rijtje.

  • Heb je geen inspiratie voor een goede anchor tekst? In veel gevallen leent (een variantie op) de titel van de pagina waarnaar je linkt zich goed als anchor tekst.
  • Verwerk regelmatig je bedrijfsnaam in je anchor links. Dit geeft de vindbaarheid en naamsbekendheid van je onderneming een boost.
  • Doe onderzoek naar het zoekmachinegebruik van jouw doelgroep. Op welke zoekwoorden zoekt jouw doelgroep voornamelijk? Door deze zoekwoorden op een subtiele manier in je anchor teksten te verwerken, stijgt je SEO score voor deze zoekwoorden en ben je beter vindbaar voor je doelgroep. Weet je niet goed waar je moet beginnen? SEO bureau Intelligent Online helpt je graag bij het ontwikkelen van een goede SEO strategie. Neem gerust contact op met onze SEO specialisten.
  • Wees echter niet té enthousiast met het gebruik van zoekwoorden – als je te veel zoekwoorden in je anchor teksten gebruikt, kan dit een negatief effect hebben op je SEO positie.

Wij helpen u in de landelijke top 10

Waarschijnlijk kunnen wij het u makkelijker maken als u nog twijfelt over SEO zelf doen of uitbesteden. Wij helpen u namelijk in de landelijke top 10. Hiervoor is zeer veel kennis en expertise nodig. Wij hebben deze in huis. Veel bureaus beloven u een positie in de top 10, maar vaak gaat dit dan om slechts lokale resultaten. Met bovenaan in Google bedoelen wij echt lándelijk in de top 10. We hoeven u niet uit te leggen welke impact uw SEO uitbesteden dan op uw omzet heeft. Vanwege onze specialisatie in SEO zijn wij pas content als u met uw keywords hoog in Google staat. Om dat te bereiken, sturen we tot dat moment kosteloos Adwords verkeer naar de website om u meteen de resultaten te bieden waar u zo naar smacht.

Maakt u gebruik van onze SEO-diensten, dan verlenen wij als zoekmachine specialist u altijd gratis en vrijblijvend advies omtrent de gebruiksvriendelijkheid van uw website. Ook verlenen wij technisch advies. Goede SEO zit namelijk in meer dan goede teksten: het draait ook om een technisch goede website. Wij kijken naar het totaal en zorgen ervoor dat u hiermee gaat scoren.

Vragen? Neem contact op

    Vraag vandaag de gratis GROEISCAN aan

    Wil jij meer winst, omzet, nieuwe klanten en naamsbekendheid?