De groeipartner voor het MKB.

Ben jij toe aan de volgende stap?

>150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

De betekenis van het begrip ‘anchor tekst’

Als jij een link op je webpagina wil plaatsen, kun je dit op twee verschillende manieren doen. Allereerst kun je simpelweg de gehele URL op je pagina plakken. Dit geeft je webpagina echter een slordige, rommelige uitstraling. Ook weet de lezer zo niet waar de URL naar leidt. Gelukkig is er ook nog een tweede manier om een link te plaatsen, namelijk door gebruik te maken van anchor tekst. Als je gebruikmaakt van een anchor tekst, hoef je niet de volledige URL te plaatsen. In plaats daarvan plaats je een klikbare tekst die naar de URL leidt. Als de bezoeker op de anchor tekst klikt, wordt hij automatisch naar de URL gestuurd. Je kunt een anchor tekst makkelijk herkennen: niet alleen is een anchor tekst klikbaar, ook wordt deze tekst vaak onderstreept of in een afwijkende kleur weergegeven.

 

Wat is een anchor tekst?

 

De invloed van seo/zo-maak-je-een-goede-anchor-tekst-voor-seo/”>anchor tekst op je SEO score

Je kunt een anchor tekst zo eenvoudig of uitgebreid maken als jij dat wil. Zo kun je bijvoorbeeld simpelweg ‘klik hier’ of ‘lees hier meer’ als anchor tekst gebruiken. Je kunt er echter ook voor kiezen om in de anchor tekst aan te geven waar deze tekst naar leidt. Stel bijvoorbeeld dat je je bezoekers wil verwijzen naar een blogpost over SEO optimalisatie. Je zou in dat geval de volgende zin als anchor tekst kunnen gebruiken: ‘Lees hier onze blog over de invloed van linkbuilding op de SEO ranking.’ Deze aanpak verdient wat ons betreft de voorkeur. Het gebruik van relevante anchor teksten heeft namelijk een positieve invloed op je SEO ranking. Zorg er echter wel voor dat je de anchor tekst zo beknopt mogelijk houdt.

 

Onze tips voor het succesvol gebruik van anchor teksten

Het is dus belangrijk om een beknopte, relevante anchor link te gebruiken. Dit is echter niet het enige waarmee je rekening moet houden bij het schrijven van een anchor tekst. Wij zetten een aantal tips voor het schrijven van een succesvolle anchor tekst voor je op een rijtje.

 • Heb je geen inspiratie voor een goede anchor tekst? In veel gevallen leent (een variantie op) de titel van de pagina waarnaar je linkt zich goed als anchor tekst.
 • Verwerk regelmatig je bedrijfsnaam in je anchor links. Dit geeft de vindbaarheid en naamsbekendheid van je onderneming een boost.
 • Doe onderzoek naar het zoekmachinegebruik van jouw doelgroep. Op welke zoekwoorden zoekt jouw doelgroep voornamelijk? Door deze zoekwoorden op een subtiele manier in je anchor teksten te verwerken, stijgt je SEO score voor deze zoekwoorden en ben je beter vindbaar voor je doelgroep. Weet je niet goed waar je moet beginnen? SEO bureau Intelligent Online helpt je graag bij het ontwikkelen van een goede SEO strategie. Neem gerust contact op met onze SEO specialisten.
 • Wees echter niet té enthousiast met het gebruik van zoekwoorden – als je te veel zoekwoorden in je anchor teksten gebruikt, kan dit een negatief effect hebben op je SEO positie.
What we do

Wat wij doen:

Wij hebben het altijd over groeien omdat onze klanten dat ook vaak willen. Dit zeggen we niet zomaar. We richten ons specifiek op 3 zaken en in onderstaande volgorde, naast de stappen zie je de media kanalen staan die erbij horen:

Stap 1: Meer klanten genereren uit je huidige website activiteiten. (Usability)

Stap 2: Als alles goed staat meer verkeer genereren naar je website (SEO & SEA)

Stap 3: Deze bezoekers vasthouden en converteren naar klanten (marketing automation & social media)

Google “see, think, do care” model.

Jij weet alles over je markt en over je klanten. Wij weten hoe je meer omzet haalt uit je digitale marketing activiteiten. We doen dit volgens het bekende model van Google “see, think, do care” model.

Heb jij ook wel eens het gevoel:

 • Dat je website niet helemaal gebruiksvriendelijk en zoekmachinevriendelijk is?
 • Je webdesigner niet zo snel reageert als je zou willen
 • Niet helemaal goed vindbaar te zijn in de organische resultaten van Google
 • Te veel betaald voor Google Adwords
 • Dat je geen leads of sales haalt uit social media?

Wanneer je één van de bovenstaande vragen met “ja” beantwoord heeft het al zin om contact op te nemen met Intelligent Online. Het is onze passie om op bovenstaande zaken te excelleren.

A: See: Hier zorg je ervoor dat mensen je product zien en onthouden. SEO en Social Media werken hier goed

I: Think: Zorg ervoor dat mensen je product begrijpen en zorg ervoor dat ze jouw merk willen. Hiervoor werken SEO, Google Adwords en Social Media goed

D: Do: Verander het gedrag van mensen en zorg dat ze converteren. In de “do” fase Googled men vaak maar het is van cruciaal belang dat hier je website goed functioneert. Het is heel jammer als je veel verkeer trekt met 0 conversie.

A: Care: Zorg ervoor dat je bestaande klanten meer converteren (retentie) en zorg ervoor dat ze je product promoten. Hiervoor is marketing automation uitstekend geschikt

Client
Client
Client
Client
Client
Client

Feeback van onze klanten

Wij werken al bijna een jaar met veel tevredenheid samen en onze website blijft maar klimmen in de zoekresultaten! Ook vielen de kosten reuze mee ten opzichte van de baten.

Author logo

Casper Verhoog

Directeur - Super Seat

We doen al jarenlang zaken met Intelligent Online. Wat mij goed bevalt is de persoonlijke aanpak. Intelligent Online is altijd bereikbaar. Daarnaast maken ze ons goed inzichtelijk welke werkzaamheden zijn gedaan en welke resultaten dat heeft gehad.

Author logo

Manager

Jawasport B.V.

Dankzij een leuke en goede samenwerking hebben we gedurende de samenwerking veel meer verkeer richting onze website gekregen. Dit heeft ons meer verkopen opgeleverd. Ik kan u Intelligent Online ten zeerste aanraden.

Author logo

Peter Regterschot-

Eigenaar Mijnnaaiattelier.nl

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online

Intelligent Online

for better traffic and design

Intelligent Online is gespecialiseerd in het vindbaar maken van websites voor het midden en klein bedrijf. De onderneming is opgericht door twee ervaren online marketeers. Met onze dienst Intelligent Marketing worden online kanalen slim gecombineerd om het optimale rendement te halen! Naast online marketing kijken we graag met u op website niveau, immers, uw winkel moet goed functioneren als u online reclame gaat maken!

Bij ons vindt u deze disciplines onder één dak, we gaan samen met u voor een optimaal resultaat. Intelligent Online is dé partner voor de drukke MKB’er met groei ambities.

Uiteraard kunt u de diensten ook los afnemen. U kunt onder andere: Adwords uitbesteden (bekijk hier onze Adwords Pakketten) SEO optimalisatie uitbesteden (bekijk hier onze SEO Pakketten) Adverteren op Facebook

Advies op maat

  Vraag vandaag de gratis GROEISCAN aan

  Wil jij meer winst, omzet, nieuwe klanten en naamsbekendheid?