De groeipartner voor het MKB.

Ben jij toe aan de volgende stap?

>150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

Wat doet het HTML element DIV?

DIV staat bekend als een van de meest gebruikte HTML elementen. Wat is HTML echter precies? En wat is een element? Er wordt vaak gedacht dat HTML een programmeertaal is, maar strikt gezien is dit onjuist: HTML is een opmaaktaal. Deze taal wordt gebruikt om de internetbrowser te vertellen hoe een webpagina moet worden weergegeven. HTML bestaat uit diverse elementen. Deze elementen worden gebruikt om onderdelen van de webpagina op een bepaalde manier uit te laten zien of op een bepaalde manier te laten gedragen. Het DIV element is een voorbeeld van een HTML element. Met dit element kun je een onderdeel van je pagina insluiten en precies daar positioneren waar jij wilt. Dat zie je eigenlijk al aan de naam van het DIV element: ‘DIV’ is afgeleid van ‘division’, wat ‘verdeling’ betekent. Het DIV element kan bijvoorbeeld nuttig zijn voor het opmaken van een titel, menu of colofon.

 

De attributen voor de HTML DIV code

Het DIV element zorgt er dus voor dat een onderdeel van de webpagina wordt ingesloten. Hoe bepaal je echter hoe dit onderdeel van de pagina er verder uitziet? Hier kun je verschillende attributen voor gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld het ‘align’ attribuut gebruiken om de uitlijning van dit deel van de pagina vast te leggen. Wil je dit onderdeel aan een bepaalde stijl koppelen? Hier kun je de ‘style’, ‘id’ en ‘class’ attributen voor gebruiken.

 

De voordelen van het gebruik van de HTML section DIV

Het gebruik van het DIV element heeft diverse voordelen.

 • Het DIV element is erg nauwkeurig: je kunt de onderdelen van je webpagina heel precies positioneren.
 • Tegenwoordig worden voor de opmaak van websites voornamelijk Cascading Style Sheets (CSS) gebruikt. Het DIV element kan hier goed mee worden gecombineerd.
 • Het DIV element wordt door alle browsers ondersteund.
 • Door het DIV element te gebruiken, verminder je de hoeveelheid HTML-code. Dit maakt de HTML-code overzichtelijker en compacter. Dit kan de laadtijd van de webpagina versnellen. Dat zorgt niet alleen voor een betere gebruikerservaring, maar ook voor een hogere SEO score. Dit betekent dat je webpagina een betere positie in de Google zoekresultaten krijgt. Het gebruik van het DIV element is overigens niet de enige manier om je SEO ranking te verbeteren. Wil je meer weten? Neem dan contact op met SEO bureau Intelligent Online. Onze SEO specialisten voorzien je graag van advies!
What we do

Wat wij doen:

Wij hebben het altijd over groeien omdat onze klanten dat ook vaak willen. Dit zeggen we niet zomaar. We richten ons specifiek op 3 zaken en in onderstaande volgorde, naast de stappen zie je de media kanalen staan die erbij horen:

Stap 1: Meer klanten genereren uit je huidige website activiteiten. (Usability)

Stap 2: Als alles goed staat meer verkeer genereren naar je website (SEO & SEA)

Stap 3: Deze bezoekers vasthouden en converteren naar klanten (marketing automation & social media)

Google “see, think, do care” model.

Jij weet alles over je markt en over je klanten. Wij weten hoe je meer omzet haalt uit je digitale marketing activiteiten. We doen dit volgens het bekende model van Google “see, think, do care” model.

Heb jij ook wel eens het gevoel:

 • Dat je website niet helemaal gebruiksvriendelijk en zoekmachinevriendelijk is?
 • Je webdesigner niet zo snel reageert als je zou willen
 • Niet helemaal goed vindbaar te zijn in de organische resultaten van Google
 • Te veel betaald voor Google Adwords
 • Dat je geen leads of sales haalt uit social media?

Wanneer je één van de bovenstaande vragen met “ja” beantwoord heeft het al zin om contact op te nemen met Intelligent Online. Het is onze passie om op bovenstaande zaken te excelleren.

A: See: Hier zorg je ervoor dat mensen je product zien en onthouden. SEO en Social Media werken hier goed

I: Think: Zorg ervoor dat mensen je product begrijpen en zorg ervoor dat ze jouw merk willen. Hiervoor werken SEO, Google Adwords en Social Media goed

D: Do: Verander het gedrag van mensen en zorg dat ze converteren. In de “do” fase Googled men vaak maar het is van cruciaal belang dat hier je website goed functioneert. Het is heel jammer als je veel verkeer trekt met 0 conversie.

A: Care: Zorg ervoor dat je bestaande klanten meer converteren (retentie) en zorg ervoor dat ze je product promoten. Hiervoor is marketing automation uitstekend geschikt

Client
Client
Client
Client
Client
Client

Feeback van onze klanten

Wij werken al bijna een jaar met veel tevredenheid samen en onze website blijft maar klimmen in de zoekresultaten! Ook vielen de kosten reuze mee ten opzichte van de baten.

Author logo

Casper Verhoog

Directeur - Super Seat

We doen al jarenlang zaken met Intelligent Online. Wat mij goed bevalt is de persoonlijke aanpak. Intelligent Online is altijd bereikbaar. Daarnaast maken ze ons goed inzichtelijk welke werkzaamheden zijn gedaan en welke resultaten dat heeft gehad.

Author logo

Manager

Jawasport B.V.

Dankzij een leuke en goede samenwerking hebben we gedurende de samenwerking veel meer verkeer richting onze website gekregen. Dit heeft ons meer verkopen opgeleverd. Ik kan u Intelligent Online ten zeerste aanraden.

Author logo

Peter Regterschot-

Eigenaar Mijnnaaiattelier.nl

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online

Intelligent Online

for better traffic and design

Intelligent Online is gespecialiseerd in het vindbaar maken van websites voor het midden en klein bedrijf. De onderneming is opgericht door twee ervaren online marketeers. Met onze dienst Intelligent Marketing worden online kanalen slim gecombineerd om het optimale rendement te halen! Naast online marketing kijken we graag met u op website niveau, immers, uw winkel moet goed functioneren als u online reclame gaat maken!

Bij ons vindt u deze disciplines onder één dak, we gaan samen met u voor een optimaal resultaat. Intelligent Online is dé partner voor de drukke MKB’er met groei ambities.

Uiteraard kunt u de diensten ook los afnemen. U kunt onder andere: Adwords uitbesteden (bekijk hier onze Adwords Pakketten) SEO optimalisatie uitbesteden (bekijk hier onze SEO Pakketten) Adverteren op Facebook

Advies op maat

  Vraag vandaag de gratis GROEISCAN aan

  Wil jij meer winst, omzet, nieuwe klanten en naamsbekendheid?