De groeipartner voor het MKB.

Ben jij toe aan de volgende stap?

>150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

Wat is een sitemap?

Wat is een XML sitemap eigenlijk? Om deze vraag te kunnen beantwoorden, moeten we eerst uitleggen wat een sitemap is. Een sitemap is een pagina op een website waarop een overzicht wordt gegeven van alle pagina’s op die website. In een sitemap staan alle links naar deze pagina’s netjes onder elkaar. Hierdoor kunnen bezoekers én zoekmachines eenvoudig de pagina vinden die ze zoeken. Je kunt een sitemap dus vergelijken met de inhoudsopgave van een boek. Er zijn twee verschillende soorten sitemaps: HTML sitemaps en XML sitemaps. Op deze pagina gaan we in op de XLM sitemap index.

 

Wat is een XLM bestand?

Een XLM sitemap is niet gericht op websitebezoekers, maar op zoekmachines. Zoekmachinespiders zoeken constant het hele internet af naar nieuwe webpagina’s om aan de zoekresultaten toe te voegen. Dit doen ze door links te volgen: een link op pagina A leidt naar een pagina B, en een link op pagina B leidt weer naar C, enzovoorts. Hierdoor kunnen de zoekmachinespiders pagina’s A, B en C aan de zoekresultaten toevoegen. De spiders hebben geen andere manier om het internet te verkennen. Het is dus maar hopen dat er voldoende links naar jouw webpagina’s leiden, zodat de spiders al je pagina’s weten te vinden! Met een XML sitemap weet je zeker dat de spiders je webpagina’s kunnen indexeren. Een XML sitemap biedt immers een lijst van links naar al jouw webpagina’s. Als een spider op deze sitemap terechtkomt, kan hij dus je hele website bereiken. Het feit dat al jouw webpagina’s worden geïndexeerd, betekent echter niet dat al jouw pagina’s even vindbaar zijn: pagina’s met een lage SEO score worden namelijk laag in de zoekresultaten getoond. Het is dus belangrijk om de SEO ranking van je webpagina’s te optimaliseren. Wil je meer weten over SEO optimalisatie? Bij Intelligent Online kun je voordelig een SEO expert inhuren. Neem gerust contact met ons op of kom een keer langs bij ons online marketing bureau in Utrecht!

 

Hoe maak je een XML sitemap index aan?

Er bestaan diverse plug-ins waarmee je eenvoudig een XML sitemap kunt aanmaken. Deze plug-ins zijn verkrijgbaar voor alle grote content management systemen. Voorbeelden van populaire plug-ins zijn Yoast SEO, Google XML Sitemaps en Jetpack (voor WordPress) en JSitemap (voor Joomla). Heb je een XML sitemap aangemaakt? Vergeet hem dan niet in te dienen bij Google. Surf hiervoor naar de Google Search Console en klik op ‘crawlen’. Ga vervolgens naar ‘sitemaps’ en klik op ‘sitemap toevoegen/testen’. Als je eenmaal een XML sitemap hebt aangemaakt en ingediend, worden nieuwe pagina’s automatisch aan de sitemap toegevoegd. Je hoeft de sitemap index dus niet keer op keer bij te werken!

What we do

Wat wij doen:

Wij hebben het altijd over groeien omdat onze klanten dat ook vaak willen. Dit zeggen we niet zomaar. We richten ons specifiek op 3 zaken en in onderstaande volgorde, naast de stappen zie je de media kanalen staan die erbij horen:

Stap 1: Meer klanten genereren uit je huidige website activiteiten. (Usability)

Stap 2: Als alles goed staat meer verkeer genereren naar je website (SEO & SEA)

Stap 3: Deze bezoekers vasthouden en converteren naar klanten (marketing automation & social media)

Google “see, think, do care” model.

Jij weet alles over je markt en over je klanten. Wij weten hoe je meer omzet haalt uit je digitale marketing activiteiten. We doen dit volgens het bekende model van Google “see, think, do care” model.

Heb jij ook wel eens het gevoel:

  • Dat je website niet helemaal gebruiksvriendelijk en zoekmachinevriendelijk is?
  • Je webdesigner niet zo snel reageert als je zou willen
  • Niet helemaal goed vindbaar te zijn in de organische resultaten van Google
  • Te veel betaald voor Google Adwords
  • Dat je geen leads of sales haalt uit social media?

Wanneer je één van de bovenstaande vragen met “ja” beantwoord heeft het al zin om contact op te nemen met Intelligent Online. Het is onze passie om op bovenstaande zaken te excelleren.

A: See: Hier zorg je ervoor dat mensen je product zien en onthouden. SEO en Social Media werken hier goed

I: Think: Zorg ervoor dat mensen je product begrijpen en zorg ervoor dat ze jouw merk willen. Hiervoor werken SEO, Google Adwords en Social Media goed

D: Do: Verander het gedrag van mensen en zorg dat ze converteren. In de “do” fase Googled men vaak maar het is van cruciaal belang dat hier je website goed functioneert. Het is heel jammer als je veel verkeer trekt met 0 conversie.

A: Care: Zorg ervoor dat je bestaande klanten meer converteren (retentie) en zorg ervoor dat ze je product promoten. Hiervoor is marketing automation uitstekend geschikt

Client
Client
Client
Client
Client
Client

Feeback van onze klanten

Wij werken al bijna een jaar met veel tevredenheid samen en onze website blijft maar klimmen in de zoekresultaten! Ook vielen de kosten reuze mee ten opzichte van de baten.

Author logo

Casper Verhoog

Directeur - Super Seat

We doen al jarenlang zaken met Intelligent Online. Wat mij goed bevalt is de persoonlijke aanpak. Intelligent Online is altijd bereikbaar. Daarnaast maken ze ons goed inzichtelijk welke werkzaamheden zijn gedaan en welke resultaten dat heeft gehad.

Author logo

Manager

Jawasport B.V.

Dankzij een leuke en goede samenwerking hebben we gedurende de samenwerking veel meer verkeer richting onze website gekregen. Dit heeft ons meer verkopen opgeleverd. Ik kan u Intelligent Online ten zeerste aanraden.

Author logo

Peter Regterschot-

Eigenaar Mijnnaaiattelier.nl

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online

Intelligent Online

for better traffic and design

Intelligent Online is gespecialiseerd in het vindbaar maken van websites voor het midden en klein bedrijf. De onderneming is opgericht door twee ervaren online marketeers. Met onze dienst Intelligent Marketing worden online kanalen slim gecombineerd om het optimale rendement te halen! Naast online marketing kijken we graag met u op website niveau, immers, uw winkel moet goed functioneren als u online reclame gaat maken!

Bij ons vindt u deze disciplines onder één dak, we gaan samen met u voor een optimaal resultaat. Intelligent Online is dé partner voor de drukke MKB’er met groei ambities.

Uiteraard kunt u de diensten ook los afnemen. U kunt onder andere: Adwords uitbesteden (bekijk hier onze Adwords Pakketten) SEO optimalisatie uitbesteden (bekijk hier onze SEO Pakketten) Adverteren op Facebook

Advies op maat

    Vraag vandaag de gratis GROEISCAN aan

    Wil jij meer winst, omzet, nieuwe klanten en naamsbekendheid?