De groeipartner voor het MKB.

Ben jij toe aan de volgende stap?

>150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

Wat betekent TLD?

TLD is een afkorting van de term ‘topleveldomein’. Om te begrijpen wat een TLD is, moeten we eerst het begrip ‘domeinnaam’ onder de loep nemen. Een domeinnaam is het online adres van een website. Om een website te bezoeken, dien je de domeinnaam van deze website in de adresbalk te tikken. Een voorbeeld van een domeinnaam is www.voorbeeld.com. Een domeinnaam bestaat uit verschillende onderdelen, die elk van elkaar worden gescheiden met een punt. Een topleveldomein is het laatste onderdeel van de domeinnaam. Dit is dus het deel van de domeinnaam dat na de laatste punt komt. In het voorgenoemde voorbeeld is ‘.com’ het topleveldomein.

topleveldomein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De verschillende soorten TLD’s

‘.com’ is het bekendste topleveldomein. Er bestaan echter nog veel meer topleveldomeinen. Wij zetten alle soorten topleveldomeinen voor je op een rijtje.

 • Country-code topleveldomeinen (ccTLD’s). Deze topleveldomeinen duiden een specifiek land aan. Dit kan worden gebruikt om aan te geven voor welk land jouw website (voornamelijk) is bedoeld. Deze landcodes bestaan altijd uit 2 letters, maar dit zijn niet altijd de eerste twee letters van de landsnaam. Zo worden Franse websites bijvoorbeeld aangeduid met ‘.fr’, maar Nederlandse websites met ‘.nl’. De meeste landen hebben hun eigen landcode ID.
 • Gesponsorde topleveldomeinen (sTLD’s). Deze topleveldomeinen verwijzen naar de sponsor van de website. Zo gebruikt de Amerikaanse regering bijvoorbeeld het topleveldomein ‘.gov’ voor haar websites.
 • Generieke topleveldomeinen (gTLD’s). Deze topleveldomeinen zijn niet verbonden aan een bepaald land of een bepaalde sponsor. Bekende voorbeelden van gTLD’s zijn ‘.com’, ‘.org’ en ‘info.’ Sommige gTLD’s vertellen je wat meer over de bedoeling van de website. Zo is het topleveldomein ‘.org’ bedoelt voor organisaties.

Het belang van je topleveldomein

Je topleveldomein heeft geen invloed op je SEO positie. Dat betekent echter niet dat je topleveldomein niet belangrijk is. Als je een onbekend topleveldomein kiest, kan dat er namelijk voor zorgen dat je doelgroep je website minder snel onthoudt. Ook kan het nuttig zijn om je domeinnaam met meerdere TLD’s te registreren. Dit is bijvoorbeeld het geval als je in meerdere landen actief bent. Wil je meer weten over TLD’s? Je kunt SEO bureau Intelligent Online altijd bereiken voor advies. Onze SEO experts helpen je graag bij het optimaliseren van je website. Ook kun je bij ons terecht voor een SEO check.

What we do

Wat wij doen:

Wij hebben het altijd over groeien omdat onze klanten dat ook vaak willen. Dit zeggen we niet zomaar. We richten ons specifiek op 3 zaken en in onderstaande volgorde, naast de stappen zie je de media kanalen staan die erbij horen:

Stap 1: Meer klanten genereren uit je huidige website activiteiten. (Usability)

Stap 2: Als alles goed staat meer verkeer genereren naar je website (SEO & SEA)

Stap 3: Deze bezoekers vasthouden en converteren naar klanten (marketing automation & social media)

Google “see, think, do care” model.

Jij weet alles over je markt en over je klanten. Wij weten hoe je meer omzet haalt uit je digitale marketing activiteiten. We doen dit volgens het bekende model van Google “see, think, do care” model.

Heb jij ook wel eens het gevoel:

 • Dat je website niet helemaal gebruiksvriendelijk en zoekmachinevriendelijk is?
 • Je webdesigner niet zo snel reageert als je zou willen
 • Niet helemaal goed vindbaar te zijn in de organische resultaten van Google
 • Te veel betaald voor Google Adwords
 • Dat je geen leads of sales haalt uit social media?

Wanneer je één van de bovenstaande vragen met “ja” beantwoord heeft het al zin om contact op te nemen met Intelligent Online. Het is onze passie om op bovenstaande zaken te excelleren.

A: See: Hier zorg je ervoor dat mensen je product zien en onthouden. SEO en Social Media werken hier goed

I: Think: Zorg ervoor dat mensen je product begrijpen en zorg ervoor dat ze jouw merk willen. Hiervoor werken SEO, Google Adwords en Social Media goed

D: Do: Verander het gedrag van mensen en zorg dat ze converteren. In de “do” fase Googled men vaak maar het is van cruciaal belang dat hier je website goed functioneert. Het is heel jammer als je veel verkeer trekt met 0 conversie.

A: Care: Zorg ervoor dat je bestaande klanten meer converteren (retentie) en zorg ervoor dat ze je product promoten. Hiervoor is marketing automation uitstekend geschikt

Client
Client
Client
Client
Client
Client

Feeback van onze klanten

Wij werken al bijna een jaar met veel tevredenheid samen en onze website blijft maar klimmen in de zoekresultaten! Ook vielen de kosten reuze mee ten opzichte van de baten.

Author logo

Casper Verhoog

Directeur - Super Seat

We doen al jarenlang zaken met Intelligent Online. Wat mij goed bevalt is de persoonlijke aanpak. Intelligent Online is altijd bereikbaar. Daarnaast maken ze ons goed inzichtelijk welke werkzaamheden zijn gedaan en welke resultaten dat heeft gehad.

Author logo

Manager

Jawasport B.V.

Dankzij een leuke en goede samenwerking hebben we gedurende de samenwerking veel meer verkeer richting onze website gekregen. Dit heeft ons meer verkopen opgeleverd. Ik kan u Intelligent Online ten zeerste aanraden.

Author logo

Peter Regterschot-

Eigenaar Mijnnaaiattelier.nl

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online

Intelligent Online

for better traffic and design

Intelligent Online is gespecialiseerd in het vindbaar maken van websites voor het midden en klein bedrijf. De onderneming is opgericht door twee ervaren online marketeers. Met onze dienst Intelligent Marketing worden online kanalen slim gecombineerd om het optimale rendement te halen! Naast online marketing kijken we graag met u op website niveau, immers, uw winkel moet goed functioneren als u online reclame gaat maken!

Bij ons vindt u deze disciplines onder één dak, we gaan samen met u voor een optimaal resultaat. Intelligent Online is dé partner voor de drukke MKB’er met groei ambities.

Uiteraard kunt u de diensten ook los afnemen. U kunt onder andere: Adwords uitbesteden (bekijk hier onze Adwords Pakketten) SEO optimalisatie uitbesteden (bekijk hier onze SEO Pakketten) Adverteren op Facebook

Advies op maat

  Vraag vandaag de gratis GROEISCAN aan

  Wil jij meer winst, omzet, nieuwe klanten en naamsbekendheid?