Wat is TLD?

DOE DE GRATIS ONLINE MARKETING ANALYSE

U wilt weten hoe uw website het doet binnen de zoekresultaten. Met behulp van de seo scan krijgt u een heldere analyse.

Bovenaan in Google komen is de wens van iedereen met een zakelijke website.

>150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

De verschillende soorten TLD’s

‘.com’ is het bekendste topleveldomein. Er bestaan echter nog veel meer topleveldomeinen. Wij zetten alle soorten topleveldomeinen voor je op een rijtje.

  • Country-code topleveldomeinen (ccTLD’s). Deze topleveldomeinen duiden een specifiek land aan. Dit kan worden gebruikt om aan te geven voor welk land jouw website (voornamelijk) is bedoeld. Deze landcodes bestaan altijd uit 2 letters, maar dit zijn niet altijd de eerste twee letters van de landsnaam. Zo worden Franse websites bijvoorbeeld aangeduid met ‘.fr’, maar Nederlandse websites met ‘.nl’. De meeste landen hebben hun eigen landcode ID.
  • Gesponsorde topleveldomeinen (sTLD’s). Deze topleveldomeinen verwijzen naar de sponsor van de website. Zo gebruikt de Amerikaanse regering bijvoorbeeld het topleveldomein ‘.gov’ voor haar websites.
  • Generieke topleveldomeinen (gTLD’s). Deze topleveldomeinen zijn niet verbonden aan een bepaald land of een bepaalde sponsor. Bekende voorbeelden van gTLD’s zijn ‘.com’, ‘.org’ en ‘info.’ Sommige gTLD’s vertellen je wat meer over de bedoeling van de website. Zo is het topleveldomein ‘.org’ bedoelt voor organisaties.

Het belang van je topleveldomein

Je topleveldomein heeft geen invloed op je SEO positie. Dat betekent echter niet dat je topleveldomein niet belangrijk is. Als je een onbekend topleveldomein kiest, kan dat er namelijk voor zorgen dat je doelgroep je website minder snel onthoudt. Ook kan het nuttig zijn om je domeinnaam met meerdere TLD’s te registreren. Dit is bijvoorbeeld het geval als je in meerdere landen actief bent. Wil je meer weten over TLD’s? Je kunt SEO bureau Intelligent Online altijd bereiken voor advies. Onze SEO experts helpen je graag bij het optimaliseren van je website. Ook kun je bij ons terecht voor een SEO check.

Wij helpen u in de landelijke top 10

Waarschijnlijk kunnen wij het u makkelijker maken als u nog twijfelt over SEO zelf doen of uitbesteden. Wij helpen u namelijk in de landelijke top 10. Hiervoor is zeer veel kennis en expertise nodig. Wij hebben deze in huis. Veel bureaus beloven u een positie in de top 10, maar vaak gaat dit dan om slechts lokale resultaten. Met bovenaan in Google bedoelen wij echt lándelijk in de top 10. We hoeven u niet uit te leggen welke impact uw SEO uitbesteden dan op uw omzet heeft. Vanwege onze specialisatie in SEO zijn wij pas content als u met uw keywords hoog in Google staat. Om dat te bereiken, sturen we tot dat moment kosteloos Adwords verkeer naar de website om u meteen de resultaten te bieden waar u zo naar smacht.

Maakt u gebruik van onze SEO-diensten, dan verlenen wij als zoekmachine specialist u altijd gratis en vrijblijvend advies omtrent de gebruiksvriendelijkheid van uw website. Ook verlenen wij technisch advies. Goede SEO zit namelijk in meer dan goede teksten: het draait ook om een technisch goede website. Wij kijken naar het totaal en zorgen ervoor dat u hiermee gaat scoren.

Vragen? Neem contact op

    Vraag vandaag de gratis GROEISCAN aan

    Wil jij meer winst, omzet, nieuwe klanten en naamsbekendheid?