De groeipartner voor het MKB.

Ben jij toe aan de volgende stap?

>150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

Ontdek je zwakke plekken met een website speed test

Je kent het wel – je wilt even snel iets opzoeken, maar als je een van de websites in de Google zoekresultaten aanklikt, blijft de laadbalk halverwege steken. Je tuurt een minuut hoopvol naar het scherm, maar dat blijft wit en leeg. Argh! Daar heb je geen zin in – en ook geen tijd voor. Je klikt de website weg, gaat terug naar de zoekresultaten en klikt een andere website aan. Herkenbaar? Dit scenario illustreert hoe belangrijk het is om ervoor te zorgen dat je website speed in orde is. Als je website langzaam laadt, kan dat je namelijk veel bezoekers kosten – en dat merk je natuurlijk ook weer in je conversies en je omzet! Gelukkig zijn er online tal van tools te vinden waarmee je makkelijk je website snelheid kunt testen. In dit artikel vertellen we je alles over deze website speed tests.

Waarom is het zo belangrijk om je website snelheid te meten?

Er zijn verschillende redenen waarom je regelmatig een website speed test zou moeten doen. Wij hebben de belangrijkste redenen hieronder voor je uitgewerkt.

Een snelle website zorgt voor een gelukkige bezoeker

Zeg nu zelf – wat is er nu irritanter dan een website die minutenlang blijft laden, en vervolgens tergend langzaam en stukje bij beetje op je scherm verschijnt? De kans is klein dat je dit vaak meemaakt – de meeste internetgebruikers klikken een website namelijk meteen weg als deze er te lang over doet om te laden. Via de Google zoekmachine kun je immers eenvoudig tal van andere websites vinden die waarschijnlijk soortgelijke content bieden. Je website snelheid meten en verbeteren is dus van groot belang om de bezoekers op je website te houden en te voorkomen dat ze jouw website verruilen voor die van de concurrent.

Essentieel voor een goede conversieratio…

We zagen net al dat bezoekers geneigd zijn om een website te verlaten als deze niet snel genoeg is. Dat heeft een grote invloed op je conversieratio, het percentage van de websitebezoekers dat overgaat tot conversie. Een bezoeker die de website vroegtijdig verlaat zal immers vaak nog niet de kans hebben gekregen om tot conversie over te gaan. Ook kan een lange laadtijd je website een onbetrouwbare uitstraling geven, waardoor bezoekers wellicht niet meer tot conversie over willen gaan. Een website speed test is dan ook een essentieel onderdeel van elke conversie optimalisatie strategie. Er zijn echter nog veel meer manieren om je conversieratio een boost te geven. Wil je hier meer over weten? Wij bieden een voordelige cursus conversie optimalisatie aan. Neem gerust contact met ons op!

 

… én voor een goede SEO ranking!

Een website speed test heeft nóg een belangrijke functie: je website snelheid testen en verbeteren is tevens nodig om bovenaan in Google te komen. Wij leggen je uit hoe dit werkt. Google heeft maar één doel: ervoor zorgen dat de websites van de hoogste kwaliteit het hoogste in de zoekresultaten worden getoond, en dat de websites van de laagste kwaliteit het laagste worden getoond. Als je wel eens een SEO of SEA cursus hebt gevolgd, dan weet je dat Google honderden factoren gebruikt om te bepalen hoe hoog (of hoe laag) de kwaliteit van een website is. Eén van die factoren is de laadsnelheid van de website. Als een website veel pagina’s heeft die er lang over doen om te laden, ziet Google dit als een teken dat deze website van lage kwaliteit is. Dit betekent dat deze website een lagere positie in de ranglijst krijgt – ja, ook als de content op die website heel goed is! Om die reden is het van groot belang om regelmatig je website snelheid te testen.

Hoe doe je een website speed test?

Nu vaststaat waarom het doen van een website speed test zo belangrijk is, rijst een tweede vraag: hoe doe je eigenlijk een website speed test? Dat is gelukkig erg eenvoudig: op het internet zijn tal van handige tools te vinden waarmee je een website speed test kunt doen. Een van de meestgebruikte tools is Google PageSpeed Insights. Deze tool is erg nuttig, aangezien dit programma je laat zien hoe Google de snelheid van jouw website beoordeelt – en dat is natuurlijk waar het vooral om draait. Een andere populaire website speed test is Pingdom. Deze tool is erg gebruiksvriendelijk en daardoor ook geschikt voor beginners. Een groot voordeel van deze tool is dat Pingdom je meteen een aantal handige verbeterpunten laat zien.

 

Hoe verbeter je je website speed?

Heb je een website speed test gedaan, en zijn er een aantal webpagina’s die langzamer laden dan je zou willen? Er zijn verschillende manieren om je website speed te verbeteren. Zo kan het bijvoorbeeld behoorlijk schelen om over te stappen naar de scripttaal PHP7. Ook het gebruik van het HTTP/2 protocol en het comprimeren van je afbeeldingen kan veel snelheid opleveren. Gebruik je nog geen Content Delivery Network? Ook dit kan wonderen doen voor je website speed. Ten slotte is ook het gebruik van caching protocols de moeite waard.

Heb je hulp nodig?

Caching, PHP7, HTTP… Dat klinkt allemaal best ingewikkeld. Ben je hier niet zo in thuis? Maak je geen zorgen – je staat er niet alleen voor. De specialisten van Intelligent Online helpen je graag bij het optimaliseren van je website snelheid. Neem gerust contact met ons op!

What we do

Wat wij doen:

Wij hebben het altijd over groeien omdat onze klanten dat ook vaak willen. Dit zeggen we niet zomaar. We richten ons specifiek op 3 zaken en in onderstaande volgorde, naast de stappen zie je de media kanalen staan die erbij horen:

Stap 1: Meer klanten genereren uit je huidige website activiteiten. (Usability)

Stap 2: Als alles goed staat meer verkeer genereren naar je website (SEO & SEA)

Stap 3: Deze bezoekers vasthouden en converteren naar klanten (marketing automation & social media)

Google “see, think, do care” model.

Jij weet alles over je markt en over je klanten. Wij weten hoe je meer omzet haalt uit je digitale marketing activiteiten. We doen dit volgens het bekende model van Google “see, think, do care” model.

Heb jij ook wel eens het gevoel:

  • Dat je website niet helemaal gebruiksvriendelijk en zoekmachinevriendelijk is?
  • Je webdesigner niet zo snel reageert als je zou willen
  • Niet helemaal goed vindbaar te zijn in de organische resultaten van Google
  • Te veel betaald voor Google Adwords
  • Dat je geen leads of sales haalt uit social media?

Wanneer je één van de bovenstaande vragen met “ja” beantwoord heeft het al zin om contact op te nemen met Intelligent Online. Het is onze passie om op bovenstaande zaken te excelleren.

A: See: Hier zorg je ervoor dat mensen je product zien en onthouden. SEO en Social Media werken hier goed

I: Think: Zorg ervoor dat mensen je product begrijpen en zorg ervoor dat ze jouw merk willen. Hiervoor werken SEO, Google Adwords en Social Media goed

D: Do: Verander het gedrag van mensen en zorg dat ze converteren. In de “do” fase Googled men vaak maar het is van cruciaal belang dat hier je website goed functioneert. Het is heel jammer als je veel verkeer trekt met 0 conversie.

A: Care: Zorg ervoor dat je bestaande klanten meer converteren (retentie) en zorg ervoor dat ze je product promoten. Hiervoor is marketing automation uitstekend geschikt

Client
Client
Client
Client
Client
Client

Feeback van onze klanten

Wij werken al bijna een jaar met veel tevredenheid samen en onze website blijft maar klimmen in de zoekresultaten! Ook vielen de kosten reuze mee ten opzichte van de baten.

Author logo

Casper Verhoog

Directeur - Super Seat

We doen al jarenlang zaken met Intelligent Online. Wat mij goed bevalt is de persoonlijke aanpak. Intelligent Online is altijd bereikbaar. Daarnaast maken ze ons goed inzichtelijk welke werkzaamheden zijn gedaan en welke resultaten dat heeft gehad.

Author logo

Manager

Jawasport B.V.

Dankzij een leuke en goede samenwerking hebben we gedurende de samenwerking veel meer verkeer richting onze website gekregen. Dit heeft ons meer verkopen opgeleverd. Ik kan u Intelligent Online ten zeerste aanraden.

Author logo

Peter Regterschot-

Eigenaar Mijnnaaiattelier.nl

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online

Intelligent Online

for better traffic and design

Intelligent Online is gespecialiseerd in het vindbaar maken van websites voor het midden en klein bedrijf. De onderneming is opgericht door twee ervaren online marketeers. Met onze dienst Intelligent Marketing worden online kanalen slim gecombineerd om het optimale rendement te halen! Naast online marketing kijken we graag met u op website niveau, immers, uw winkel moet goed functioneren als u online reclame gaat maken!

Bij ons vindt u deze disciplines onder één dak, we gaan samen met u voor een optimaal resultaat. Intelligent Online is dé partner voor de drukke MKB’er met groei ambities.

Uiteraard kunt u de diensten ook los afnemen. U kunt onder andere: Adwords uitbesteden (bekijk hier onze Adwords Pakketten) SEO optimalisatie uitbesteden (bekijk hier onze SEO Pakketten) Adverteren op Facebook

Advies op maat

    Vraag vandaag de gratis GROEISCAN aan

    Wil jij meer winst, omzet, nieuwe klanten en naamsbekendheid?